Hanen-oudertherapie

De Hanen-oudertherapie is een vorm van indirecte therapie waarbij ouders van kinderen van 1 tot 6 jaar leren hoe ze de taal-spraakontwikkeling van hun kind het beste kunnen stimuleren.

Hanen-oudertherapie

Aan de hand van de Hanen-ouderprogramma: Praten doe je met z’n tweeën leren ouders aan de hand van een bewezen effectieve cursus hoe ze kinderen met taalmoeilijkheden optimaal kunnen ondersteunen in het zetten van de volgende stap in de taalontwikkeling.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor ouders van kinderen die een leeftijd hebben van onder de vijf jaar, die niet of weinig praten.

Wat doet de logopedist?

De logopedist brengt eerst zorgvuldig in kaart wat de hulpvraag is en wat de beginsituatie is van uw zoon of dochter. Bij een kennismakingsgesprek worden doelen opgesteld en informatie gegeven over de cursus.

Tijdens de cursus neemt de logopedist de rol aan van coach en begeleidt middels groepsbijeenkomsten en één-op-één sessies ouders hoe ze dagelijkse situaties en routines kunnen omzetten naar momenten om de taalontwikkeling te stimuleren. Ouders krijgen handvaten en opdrachten mee die ingeoefend worden tijdens de groepsbijeenkomsten, om thuis mee aan de slag te gaan.

Bij de één-op-één sessies wordt gewerkt aan de hand van video’s waarbij de geleerde strategieën worden bekeken tijdens een spelsituatie tussen ouder en kind. De logopedist geeft tips indien nodig en stelt samen een plan op voor het vervolg.

Als u zich wilt aanmelden voor de cursus, ga dan naar onze contactpagina.

 

Kom in contact met ons team

5 + 14 =

Direct contact met Logopediepraktijk Wolters