Spraak 

Soms is een kind niet goed verstaanbaar voor zijn of haar omgeving omdat het bijvoorbeeld moeite heeft met de uitspraak van bepaalde klanken.  De problemen met de verstaanbaarheid kunnen leiden tot moeilijkheden in de communicatie met de omgeving. Dit kan bij het kind reacties oproepen als frustratie of boosheid. Wij helpen u bij het voorkomen van dit soort problemen.

Hulp bij spraak kinderen

Soms is een kind niet goed verstaanbaar voor zijn of haar omgeving omdat het bijvoorbeeld moeite heeft met de uitspraak van bepaalde klanken of klanken met elkaar verwisselt. Dit kan verschillende oorzaken hebben. De problemen met de verstaanbaarheid kunnen leiden tot moeilijkheden in de communicatie met de omgeving. Dit kan bij het kind reacties oproepen als frustratie of boosheid. Andere kinderen kruipen in hun schulp of gaan communicatie uit de weg.

Wat doet de logopedist?

Voor een goede ontwikkeling is het heel belangrijk dat kinderen duidelijk kunnen maken wat ze willen zeggen of wat ze bedoelen. De logopedist kan helpen om de verstaanbaarheid te vergroten. Dit doet ze door onderzoek te doen en gerichte oefeningen en adviezen voor thuis te geven.

Kom in contact met ons team

13 + 9 =

Direct contact met Logopediepraktijk Wolters