Logopedie 

Logopedie houdt zich bezig met het onderzoeken en behandelen van problemen in de communicatie. De oorzaken voor deze problemen kunnen op verschillende vlakken liggen.

Behandelgebieden Logopedie

Een logopedist houdt zich bezig met het onderzoeken en behandelen van problemen in de communicatie, zowel verbaal als non-verbaal en in schrift. De oorzaken voor deze problemen kunnen op verschillende vlakken liggen. Daarom kent de logopedie verschillende behandelgebieden, namelijk stem, spraak, taal, gehoor, slikken. Daarmee samenhangend werken wij ook veel met lees- en spellingsproblemen.

Logopedie is niet gebonden aan een bepaalde leeftijdscategorie; iedereen, van jong tot oud, kan naar de logopedie komen.

Logopedie is een paramedisch beroep en valt onder de zorg. Onze logopedisten werken in een vrije vestiging en zijn veelal te vinden op locaties binnen het basis- en voortgezet onderwijs. Hierdoor onderhouden zij nauw contact met onder andere huisartsen, tandartsen, leerkrachten, intern begeleiders, dyslexiecoördinatoren, orthodontisten en andere betrokken professionals.

Kom in contact met ons team

10 + 11 =

Direct contact met Logopediepraktijk H.P Wolters